Autor / Author

 

SG

Ovo je blog o PLANINARENJU. O vrhovima i grebenima, prevojima i uvalama, vrtačama i stazama kojima verovatno nikada ne bi prošli da se ne bavite planinarenjem. Ovo je blog o ljudima i prirodi. Ovo je blog koji je nastao iz ljubavi prema planinarenju i životu sa željom da lepotu življenja i planinarenja podelim sa drugima.

Pored prve ljubavi, mog zanimanja – ARHITEKTURE, PLANINARENJE se sasvim lepo snašlo. Ne buni se, posvećujem mu puno vremena i planiram ga pažljivo. Puno čovek može da nauči o sebi  ali i drugima na usponu. Nauči i suoči se sa činjenicom da POSTOJI GRANICA ali isto tako nauči da sačuva snagu, sebe i druge pored sebe. Planinarenje je pre svega PUT! Planinarenjem ne osvajaš ništa! Ono te uči da poštuješ prirodu, da shvatiš koliko si malen pod zvezdama a imaš ogromne mogućnosti da učiniš dobro za prirodu i ljude oko sebe kako na usponu tako i u životu.

Vremenom, poželiš da ostaneš gore, bliže oblacima, sa prirodom, kojoj se, ovako netaknutoj, nigde ne približavaš više nego na planini. Zato se u  čoveku rodi taj osećaj da KAŽE, NAPIŠE, ZABELEŽI neke trenutke i istrgne ih iz zaborava sa željom da što više  ljudi podje njegovim stopama sa samo jednim ciljem – da bi se vratili svom OKRUŽENJU i da bi naučili da ga POŠTUJU i ČUVAJU!

Srdjan Gavrilović arh. / PSK POBEDA, Beograd

Planinarski vodič III kategorije mb. 668

10 thoughts on “Autor / Author”

 1. Čestitam ti na ovom blogu, hvalevrijedno, korisno, zanimljivo i poticajno za one koji će tek početi planinariti.
  Drago mi je da smo se sreli na Dolomitima, da si bio s našim PD. Hvala za onu kremicu koja je ukazala da moram na MR.

  Liked by 1 person

 2. Srdjane, pozdrav! Sjajan Vam je blog! I ja imam svoj na kome pisem o prirodnim lepotama Srbije. Upravo pisem o planini Jablanik pa sam htela da Vas pitam da li mi dajete dozvolu da upotrebim neke od Vasih predivnih fotografija. Nadam se pozitivnim odgovoru.

  Like

  1. Draga Jelena, Hvala Vam na javljanju. Slobodno mozete uzeti fotografije sa mog bloga ali vas molim da ih potpisete imenom autora. Poslednji set fotografija sa Jablanika je fotografisala Radmila Terzic. Ispod svake imate opis/izvor i slicno.
   Hvala vam sto ste se javili i sto pratite blog.
   S.

   Liked by 1 person

 3. Pozdrav Srdjane,
  odličan blok. Naročito dobar podstrek onima koji će tek da se ozbiljno bave planinom i planinarenjem , zdravim životom i lepotama iz prirode.
  Puno sreće na planinama !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

O PLANINARENJU…

%d bloggers like this: